Tein tänään karviaiskakkua. Alkuperäinen ohje on viime Maku -lehdestä,  ja sitä hieman muokkasin. (Meillä ei ollut fariinisokeria, ja unohdin laittaa enemmän sokeria.. Hyvää siitä tuli näinkin, sokerikuorrute korvaa myös vähän.. rypsiöljyn määrää kannattaa vähentää ihan vähän jos ei laita sokeria paljoa. Hymy)

Karviaiskakku

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja

1 dl mantelirouhetta

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

3 dl karviaisia

2 munaa

1 dl sokeria ( ja 1 dl fariinisokeria)

1 dl rypsiöljyä

1. Sekoita jauhot, mantelirouhe, leivinjauhe ja suola keskenään kulhossa. Mittaa karviaiset tehosekoittimeen ja soseuta.  Sekoita toisessa kulhossa munat, sokeri ja öljy. Lisää joukkoon jauhoseos sekä karviaissose. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada  voideltuun leipävuokaan.

2. Paista 175 °C:ssa noin 45 minuuttia. Kakku on kypsä, kun siihen työnnettyyn cocktailtikkuun ei enää tartu taikinaa.

Kakun voi koristella tomusokeri-kuorrutteella (1 dl tomusokeria, 2 tl vettä) ja karviaisilla.

.1251032548_img-d41d8cd98f00b204e9800998e