Viime päivityksestä onkin aikaa, pahoittelen sitä. Minulta löytyisi paljon intoa leipoa kaikenlaista mutta ei vain ole aikaa(saati ihmisiä syömässä) tarpeeksi, mutta eiköhän tämä tästä lähde käyntiin.. Leivoin tänään juustosarvia, ja näistä tykätään täällä Helppoja ja nopeita tehdä. Pahoittelen kuvan huonoa laatua
Juustosarvet (16 kpl)
3 dl maitoa tai vettä (itse käytän rasvatonta maitoa)
25 g hiivaa
1 muna
1 tl yrttisuolaa (tai suolaa, johon sekoitettu esim. pippurirouhetta)
1 rkl hunajaa
½ dl juustoraastetta
2 dl hiivaleipä(vehnä)jauhoja tai sämpyläjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
sisälle n. 2 dl juustoraastetta (täytettä voi vaihdella oman mielen mukaan, esim. homejuustoa, nakki, paistettua sipulia, sienimuhennosta..)
pinnalle juustoraastetta tai seesaminsiemeniä
voiteluun 1 kananmuna
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää muna, mausteet, hunaja, juustoraaste ja hiivaleipä- tai sämpyläjauhot. Alusta taikina vehnäjauhoilla kimmoisaksi ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan levätä hetki.
2. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat suuriksi pyöreiksi levyiksi (halkaisija n.35 cm). Jaa kumpikin levy kahdeksaan sektoriin taikinapyörällä. Ripottele paloille juustoraastetta ja kääri sarveksi aloittaen leveästä päästä. Jätä kärki sarven alle. Kohota liinalla peitettynä n. 30 minuuttia.
3. Voitele sarvet kananmunalla kohotuksen jälkeen ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 °C:ssa noin 12 minuuttia
.
Kommentit